BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

SETANGGI SYURGA

Wednesday, March 31, 2010

The LOVE ENDs of MARCH

Super Leader 'Angel EeTeuk'

Real name : Park Jungsu
Stage name : Leeteuk
Chinese name : Li Te / Lay Duk
Birthdate : 1st July 1983
Birthplace : Seoul, South Korea
Horoscope : Cancer
Blood type : A
Skill : Playing the piano and guitar, composing, singing
Hobbies : Listening to music
Career : Singer, dancer, actor, TV host, Radio host , MC

HeeNim Dangerous Cinderella

Real name : Kim Hee Chul
Stage name : Hee Chul
Chinese name : Xi Che
Nickname : Cinderella
DOB : 10 July 1983
POB : Gangwon Province
Horoscope : Cancer
Blood type : AB
Education : Sang Ji Young University (English Translator Major)
Hobbies : Writing poetry, drawing comics, playing computer games, singing, dancing, play piano and drums
Career : Singer, dancer, actor, TV host, Radio host, MC, model

The Best Chinese Looking Guy

Real name : Hankyung
Stage name : Han Geng
Birthdate : 9 February 1984
Birthplace : Mudanjiang, Heilongjiang, China
Blood type : B
Horoscope : Aquarius
Skill : Chinese traditional dance, ballet, martial arts, play piano
Career : Singer, dancer, actor, model

The Bubble Boy

Real name : Kim Jong Oon
Stage name : Yesung
Birthdate : 24 August 1984
Birthplace : Cheonahn, South Chungcheong Province
Horoscope : Virgo
Blood type : AB
Career : Singer, dancer, actor

Raccoon

Real name : Kim Young Woon
Stage name : Kangin
Nickname : Racoon
Birthdate : 17 January 1985
Horoscope : Capricorn
Blood type : O
Career : Singer, dancer, actor, model, TV host, Radio host

Cutie Pie

Real name : Shin Dong Hee
Stage name : Shin Dong
Birthdate : 28 September 1985
Horoscope : Libra
Blood type : O
Skill : Dancing
Career : Singer, dancer, actor, Radio host, MC

Ultimate Sweetness

Real name : Lee Sung Min
Stage name : Sung Min
Nickname : Danghaebok (Pumpkin)
Birthdate : 1st January 1986
Birthplace : Ilsan, Goyang, Gyeonggi
Horoscope : Capricorn
Skill : Master in Chinese Martial Arts, playing piano, guitar, bass guitar, drums
Career : Singer, dancer, actor, Radio host

The Jewel Guy Dance Machine

Real name : Lee Hyuk Jae
Stage name : Eun Hyuk
Nickname : Monkey
Birthdate : 4 April 1986
Horoscope : Aries
Blood type : O
Career : Rapper, singer, dancer, actor, MC, Radio host

Sexy Fish

Real name : Lee Dong Hae
Stage name : Dong Hae
Birthdate : 15 October 1986
Birthplace : Mokpo, South Jeolla Provice
Horoscope : Libra
Blood type : A
Skill : Dancing, singing, somersaults, guitar, piano
Career : Singer, dancer, rapper, songwriter, actor

Prince of Gesture and Price Charm

Real name : Choi Si Won
Stage name : Si Won
Bithdate : 10 February 1987
Horoscope : Aquarius
Blood type : B
Hobbies : Sleeping, watching movies
Education : Hyun Dae High School, Inha University (Physical Education Arts Department)
Habit : Makes big hand gestures when speaking
Career : Singer, dancer, actor, model

Shy Prince

Real name : Kim Ryeo Wook
Stage name : Ryeo Wook
Birthdate : 21 June 1987
Horoscope : Gemini
Blood type : O
Hobbies : Singing composition
Education : Inha University (Department of Drama and Cinema)
Career : Singer, dance, actor, songwriter

Master of Acting

Real name : Kim Ki Bum
Stage name : Ki Bum
Birthdate : 21 August 1987
Horoscope : Leo
Blood type : A
Hobbies : Boxing, playing starcraft
Career : Singer, dancer, actor, model

Hottest Baby

Real name : Cho Yeh Hwa Lin Kyu Hyun
Stage name : Kyu Hyun
Birthdate : 3 February 1988
Horoscope : Aquarius
Blood type : A
Skill : Singing, piano, clarinet
Career : Singer, dancer, actor


All 13 member of the group.. Its been arrange according to age...

Monday, March 29, 2010

Bahasa dan cara penulisan sukar di dunia (Part 2)

Bahasa Jepun merupakan bahasa rasmi di Jepun dan jumlah penutur 127 juta. Bahasa Jepun juga digunakan oleh sejumlah penduduk negara yang pernah ditakluknya seperti Korea dan Republik China. Ia juga dapat didengarkan di Amerika Syarikat (California dan Hawaii) dan Brasil akibat dari emigrasi penduduk Jepun ke sana. Namun keturunan mereka yang disebut 'nisei', tidak lagi fasih dalam bahasa tersebut. Bahasa Jepun terbahagi kepada dua bentuk iaitu Hyoujungo, pertuturan standard dan Kyoutsugo, pertuturan umum. Hyoujungo adalah bentuk yang diajarkan di sekolah dan digunakan di televisyen dan segala perhubungan rasmi.

お元気ですか (Apa Khabar?)

Sunday, March 28, 2010

1 MALAYSIA the KOREA Way

Super Junior has finally performed in Malaysia. On the 20th March 2010, Super Junior held their 2nd Asia Tour Super Show II in Malaysia. The concert came up to around three hours in total and attended by nearly 15,000 fans.
Leader LeeTeuk said at the press conference before the concert, "Super Junior's concerts are special because the fans are closest to the artists than at any other concerts." That's quite a treat for the fans.

Super Junior has performed in soul, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Nanjing, Taipei and now Malaysia. They have performed 15 shows in all and will finish off on 10 April in the Philippines.

Believe 13 as the member and 15 as a family - ELFs

Saturday, March 27, 2010

If You're Not the One

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you're not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know life so far away
But I know that its just a trip
We'll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm praying you're the one I've build my home with
I hope I love you all my life

'Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

Because of You















I still can't get over you
I'll never forget, boy
Can't remember how many years it has been since we broke up
But I cry every time when I think about you
Why I'm so eager to see you today?
The sound of rain droplets leaves my heart shaken up
I regret giving you my love
I regret getting attached to you
I regret holding you back
Why do I have to face the pain alone?
I tried to be your only girl
And did you ever understood my heart?
Now it became the compass
Of broken love
Tears are flowing down and soaks the dry lips
Oh what should I do
Now I can't erase you out of my mind
I cried a lot because of you
I cried every night
I laughed a lot because of you
Because of you
I believed in the love because of you
I have lost everything because of you
I'm speechless, suffocating and lonely
The world without you has
Chewed out my heart and stomped on my dignity
Torn apart my heart so why did you leave me behind?
It also rained on that day
You've stared at me wordlessly
You've stared at nothing else but me
Those trembling gazes
And the awkwardly forced smile speaks of our separation

You've told me to leave
And the moment to leave
You treat me as if I'm insane
It's just too hard
Boy slow down
Then I cry silently and wordlessly
Cuz I want to stay next to you

I miss you
I need you
Even in my dreams
I'm with you
Rewind back the time wanna love you again
My boy
My heart aches
It's too much to bear
And where are you?
I cried a lot
Can't live without you
Please come back to me and stay with me
I cried a lot because of you
I laughed a lot because of you
I believed in the love because of you
I've lost everything because of you

Friday, March 26, 2010

K E N A L I








Tidak dapat kita mengenali seseorang itu melainkan dengan TIGA waktu :-

1) Tidak dapat kita tahu seseorang itu PEMAAF melainkan ketika dia MARAH
2) Tidak dapat kita tahu seseorang itu BERANI melainkan ketika dia BERJUANG
3) Tidak dapat kita tahu seseorang itu SAHABAT melainkan ketika kita dalam KESUSAHAN

Monday, March 22, 2010

5X10 - ARASHI


Deatte suunen
arewa guuzenna kimosurune
kizukeba Juunen

Sora ni maiagatte iku fuusen
kyasha na gonin de norikomu yureru fune
tada warattokou, kitto yume ga kanau toko
sou, iikikaseteta koro mo kako mo
ima mune ni matou

Aseri fuan ikidoori bakka
nanka kanjiteita hibi mo attana
demo anata ga itekuretekara
sono egao attatakattakara

Aruite koretandane
yoko ni narabi tsukanda te
kono sugoshita jikansaette
nankane ima wa mada tada tererune

Karadajuu ni kaze wo atsumeta
bokura sasaekirenai kanashimi mo
anata ga itakara egao ni dekita

Mujyaki ni kanadeta fukyouwaon wa
ironna sekai wo mitekitanda
ki ga tsukeba itsunomanika sorega
mou bokura ni natteta

Honki de naite
bokutachikara wa takusan no ai no
Honki de waratte
kotoba ni shika mou honto ni nannimo naino
Honki de nayande
utai nokose to saido
Honki de ikite
kasaneta bun no dekkai ai wo
ama ga aru mune wo hareru

Ippo ippo chikai michi nado nainara
shinjiru michi wo yukushikanaikara
moshimo anata ga naitara
kokodemata aouyo
kono aikawarazusa

Yatsura kara tada ai wo toru
tomoni nozomu mirai for you
saki no yama wa kaze de koeru toberu
bokura no iro de atari someru

Hitori bocchi nozoita sora wo
anata mo miteirunokana
naa utauyo sora ni mukatte
sono chikara no kagiri

Honki de naite
bokutachikara wa takusan no ai no
Honki de waratte
kotoba ni shika mou honto ni nannimo naino
Honki de nayande
utai nokose to saido
Honki de ikite
kasaneta bun no dekkai ai wo
ima ga aru mune wo hareru

Bokura kawashita koe ga kienainonaraba
chikaeruyo kono ai wo hyakunen saki mo
egao ga saitemasu youni

Zutto zutto kokoroni arunda
dakara koso tsutaetemitainda

Arigatou korekaramo arigatao

Kokoni tatteiru bokutachi ga ima
kagayakeru no wa kimi ga irukara
Gonin de iru zutto iru

Imamade wo chikara ni kaete
kawaranu ai de tsutsumi kondara eien ga hora, eien ga
boku to kimi dake ni umaretanda

la la la la la...

love love for you...

Saturday, March 20, 2010

S u p e r J u n i o r - SuperShow 2nd Asia Tour

Untuk pertama kalinya, aku menjejakkan kaki ke konsert. Untuk pertama kalinya aku telah membuat suatu keputusan yang benar-benar diluar jangkaan dan ternyata keputusan tersebut tidak menghampakan bila satu-satunya band terkenal berjaya menambat hatiku dalam setiap persembahan mereka. Semuanya bermula dengan ajakan nakal dari Hani. "Yna, nak tak pegi konsert SUJU?" "Yna tahu tentang konsert tue tapi...mahallah harga tiket." Hampir seminggu aku bercatur-catur sama ada untuk meneruskan niat ke konsert tapi aku perlu korbankan sesuatu untuk penuhi impian itu. Pada saat terakhir, Hani sudi menemankan aku membeli tiket di Sungei Wang, tempat dan lokasi yang belum pernah dijejaki. Sepanjang perjalanan masih berkira-kira untuk membeli atau tidak. Akhirnya, tiket dimiliki dengan harga RM238. Memang kalau boleh nak yang RM438 tapi keadaan ekonomi tak berapa stabil. Thanks buat sahabatku, Linda sebab pinjamkan sejumlah wang untuk memenuhi impian gilaku ketika itu. Kalau SUJU terbaca entry nie, mesti terharu. Tambah lagi klu Leeteuk yang murah dengan air mata.

Perjalanan bermula seawal jam 10am pada planning awal tapi memandangkan keadaan aku yang tak stabil akibat keletihan pulang lewat dari Putrajaya pada malam sebelumnya. Syukran kepada teman Hani yang sudi meminjamkan MyVI SEnya untuk perjalanan gile kami. Sebenarnya, aku bukannya mahir sangat untuk ke lokasi. Sebelum hari kejadian, aku dan Hani dah buat homework dengan sifu Tasha (my rumet) untuk menjadi tunjuk arah sambil ditangan kami mencatatkan peta perjalanan menuju ke Stadium Putrajaya. Rupa-rupanya, mudah je nak ke sana.

Dengan mudah mendapat parking walaupun ketika sampai kelihatan ramai fans yang dah mula beratur (baguskan ELFs Malaysia, okey tabik spring 13 kali). Kami dapat info yang ada ELFs yang sejak semalam dah mula berkampung di sana. Mana taknya, diorg nie sebenarnya nak berebut tempat yang paling best dan selesa bagi tiket RM438 PittRock (bestnya, nextime nak beli tiket PittRock..blh main mata dgn LeeTeuk dan Siwon..Oh MatsumotoJun, jgn marah yek, kamu tetap dihatiku selalu..tiap hari sayang, tertiba je iklan Fair&Lovely). Kami pun tak sabar-sabar untuk membuang masa dengan mengambil pic di kwsn sekeliling sambil mata liar mencari item2 yg boleh dilaburkan untuk koleksi. Nampak gayanya, tak banyak yang dapat kami beli sebab masa tue kami tgh KAYA sgt. Beli je yang termampu, beli je brg wajib konsert (aik, td kata 1st time dtg konsert, mcm mn tau benda2 wajib konsert?) Adakah aku terkantoikan sesuatu atau...? Memang benar kwn2, ini my 1st time but before this kami kan rajin buat homework. Jgn kata konsert Super Junior, situasi konsert Arashi pun kami dah mahir..hahaha. Bak kata Nani, "Jangan membazir, itu amalan syaitan. Boros itu meranakan diri." Baik, saya takkan boros. Sedang kami berehat-rehat sambil dijamu oleh tingkahlaku ELFs yang lain, datang beberapa orang krew yang mengagihkan brg2 konsert. Apa lagi dengan rakus tapi terhormat kami pun berjaya mendapatkan item2 tambahan yang diberi secara percuma ketika itu. Dengan info ringkas yg diberikan, kami diminta untuk mematikan blue stick dan menyalakan finger light bila lagu 'Shining Star'. Sebenarnya, seorg fans tersebut telah dgn bermurah hati menaja finger light tersebut. Wah, kayanya engkau buatkan aku cemburu. Aktiviti lain adalah menandatangani banner ELFs Malaysia dan kemudiannya kami dihalau secara berjemaah oleh Hani (dihalau???) Oh tidak sebenarnya, Hani nie sahabat yang baik sbb sentiasa igatkan kami untuk tak melengahkan solat. Kami terus ke Surau yang berdekatan untuk solat Zohor dan menunggu panggilan Asar. Nice kan kami smbil berhibur tp tak lupa akhirat ('shy' sign).

ELFs telah mula beratur untuk masuk bagi tiket2 yang mempunyai seat number. Sebenarnya konsert dimulakan pada jam 7pm dengan persembahan pembukaan tarian Thomas&Jack (disangkakan SJ) dan Iqwan (disangkakan Faizal Tahir). Konsert sebenarnya bermula jam 8pm bg menghormati solat Maghrib. Lagu-lagu dans orakan giler peminat yang tak pernah berhenti termasuklah aku sendiri yang hampir hilang suara, gara-gara menjerit memanggil semua member SJ yang buat persembahan. Memamng mantap dan meletop persembahan SJ. Tak heranlah kos untuk stadium mencecah angka RM60juta (banyak tue, main jutaria pun belum tentu capai). Ombak biru dilangit bertukar ke kelipan bintang putih berkelip di lautan bila lagu 'Shining Star' (haha, mcm x sesuai je metafora tp inilah kenyataan yg x tercapai dek akal tika itu). Fenomena menangis oleh SJ pun rancak ditayangkan dan berjaya dirakamkan dilayar perak yang sebanyak 3 skrin besar. (mmg puas tgk skrin bg mereka yg rabun, maaf linda kutuk ko secara sindiran wpun x berniat sbb aku x baca lafaz niat utk kutuk ko..hihi). Arigato pada Anis&BFnya sebab sudi pinjamkan binocular ajaib yg blh mendekatkan aku dgn Leeteuk dan SiWon (baiklah, aku sorg je perasan yg aku dekat dgn diorg padahal hakikatnya mereka jauh sgtttt....)

Lagu terakhir dan ucapan terima kasih daripada member SJ. Tak kurang hebat mereka cuba untuk bercakap dalam Bahasa Malaysia dan English supaya dapat berkomunikasi dengan ELFs. At least mereka cuba wpun halangan dlm segi bahasa. Mereka memang layak untuk di gelarkan Korean Band yang paling popular. Kemudian berkejaran ke KLIA, apa yang berlaku selepas konsert akan bersambung di entry 'Langkah kanan ke kiri di KLIA'


♥ LeeTeuk ♥ Siwon ♥

Sa rang hae Super Junior

Okey, ini adlh cdgn hani utk entry yg x skema...

U l a n g T a h u n

╔══╗ ♫ ♫ ♥
║██║ ♫ ♥ ♫
║OO║ ♥ ♫ ♥ " Its Me!"
╚══╝

█ ▄ █ ▄ ▄ █ ▄ █ ▄ █
Min- - - - - - - - - - - -●Max
► Play. ▌▌Pause. ■ Stop

saengil chukha hamnida

saengil chukha hamnida (2X)

saranghaneun omma

saengil chukha hamnida


saengil chukha hamnida

saengil chukha hamnida (2X)

saranghaneun Asyikin unni

saengil chukha hamnida



✿.。.:* *.:。.✿♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪✿.。.:* *.:。.✿
✿.。.۩✿۞✿۩。.✿[̲̲̅̅I̲̲̅̅ ̲̲̅̅l̲̲̅̅o̲̲̅̅v̲̲̅̅e̲̲̅̅ ̲̲̅̅y̲̲̅̅o̲̲̅̅u̲̲̅̅]✿.。.۩✿۞✿۩。.✿
✿۩۞۩✿۩۞۩✿˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙✿۩۞۩✿۩۞۩

$$$$$$$______$$$$$$$$$$$
_$$$$$$$$$$$$__$$$$$$(¯`v´¯)$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$(¯`(●)´¯)$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$(_.^._)$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$(¯`v´¯)$$$$$
_$$$$$$$$$$$$$$$(¯`(●)´¯)$$$
___$$$$$$$$$$$$$$(_.^._)$$
______$$$$$$(¯`v´¯)$$$$$
________$$$(¯`(●)´¯)$$$
___________$(_.^._)$$
____________$$$$$$
_____________$$$
_____________$$_


....(¯`v´¯)
..... •.¸.•´
...¸.•´
.. (
☻/
/▌ *
/ \.........✿¸.•*'¨*•.¸¸❀¸


`•.¸¸.•.•.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.•.¸¸.•´¯`•.♥.•
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙


MATK 14 - Masquerade Mysteriously Mystique



Sunday, March 14, 2010

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there is a couple words I want to say

Chorus :
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I...I'll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together in Jannah
Now I find my self so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say

-Repeat Chorus-

I know that deep in my heart now that you're here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love eternally

-Repeat Chorus-

I know that deep in my heart

* Lagu dari seorang suami kepada isteri yang tersayang membuatkan
hati ini menangis dalam mencari sebuah cinta yang abadi.
Bait-bait kata dalam lirik menyentuh hati seorang wanita.